Mastné ruky aj papule! Točili jsme klip o uzeném a slibovici

Dareband natočil hudební klip k písni Uzené aj slibovička. Od středy 9. prosince od 19 hodin je k vidění na Youtube kanále kapely.

Hudební video je dárkem pro všechny fanoušky a příznivce k letošnímu patnáctému výročí založení skupiny Dareband. „Původně jsme měli na listopad naplánovaný výroční koncert na Vsetíně, na kterém jsme chtěli klip představit. Bohužel současná opatření, která veřejnému vystupování vůbec nepřejí, nám záměr zhatila,“ vysvětluje kontrabasista a zpěvák Darebandu Daniel Káčer.

Píseň Uzené aj slibovička vyšla na stejnojmenném albu Darebandu už v roce 2013. Má však stále své pevné místo v repertoáru kapely a vsetínští muzikanti ji pravidelně hrají na koncertech. „Po hudební i textové stránce vystihuje výborně celou naši tvorbu. A třebaže se v jejím úvodu zpívá o těžkém živobytí Valachů, je to písnička především veselá, která velebí to, co máme všichni rádi – dobré jídlo a dobré pití,“ zdůrazňuje autor hudby i textu Jiří Dareba Václavík.

Scénáře, režie i kamery se chopil Mejla Basel z valašskomeziříčské společnosti Mejla Production. „Po nedávném dokončení klipu pro vsetínský Darrock se na mě obrátil můj kamarád Jirka Dareba Václavík s prosbou o ještě jeden snímek přímo pro domovský Dareband. Dotaz ohledně zadání, námětu a pochopitelně i rozpočtu shrnul jednoduše: Není na to moc, ale musí to být super, však Ty si poradíš,“ usmívá se režisér.

Jak sám říká, klip pojal jako valašskou oslavu obžerství. „Samo o sobě by však bylo trošku jednotvárné pozorovat tři minuty hodující chasu, tak mě napadly ještě stoptrikové animace oživlých poživatin, kterými jsem baštu proložil. Výsledek je vtipný a milý,“ míní Mejla Basel. Hrané scény, v nichž se v roli nenasytných stolovníků objevují muzikanti Darebandu, se natáčely v kempu Ranč na Bystřičce. „Animace jsem dokončil v klidu doma v pergolce u naší chaloupky,“ dodává Basel.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *